Tips til fantastiske jul- og nyttårsopplevelser i Trysil

21.12.2020

Skal du tilbringe jul og nyttår på fjellet i år? Her er de beste tipsene til en opplevelsesrik juleferie i Trysil. 

1. Med dombjeller og fakler – idyll med kanefart

Bli med på et lite vintereventyr i Trysils dype skoger - på kanefart. Du blir godt pakket inn i skinnfeller, og så bærer det innover i skogen. Dette er en veldig stemningsfull tur med både dombjeller og fakler. Etter cirka 20 minutter i hestesleden kommer man til lavvoen som har plass til 30 personer. Her blir servert deilig mat til både to- og firbente.

2. Trugetur med guide

Med truger kan man oppleve naturen på en helt ny måte. Bli med på en fantastisk to-timers familievennlig trugeturi vinterlige omgivelser. Turen passer alle aldre, og guiden vil tilpasse lengde, terreng og hastighet etter hvem som er med på denne spesielle villmarksturen. Lån av truger og staver er inkludert i prisen.

Trugetur i Trysil

3. Hundesledekjøring

Hundesledekjøring er spenning, eventyr og opplevelse! I Trysil kan du styre din egen slede gjennom ekte høyfjellsterreng. Når de første nervepirrende minuttene har gått og man merker at man faktisk har kontroll på hundene, kan man nyte turen i fantastisk natur. Velg mellom korte og lange turer. Det er nå to aktører som driver med hundekjøring i Trysil. Ta med deg familien på sledetur med hund. Denne aktiviteten er også tilpasset funksjonshemmede.

Hundeslede

4. Nordlys og stjernekikking

Bli med på en fantastisk opplevelse i vinternatten. Man går på truger til et egnet sted og lager en bålplass der du vil få servert noe varmt å drikke, snacks og ekte villmarksmat. Nordlyset vil ofte gå i bølger, derfor er det fint å kunne sitte rundt bålet og vente på det magiske lysspillet over himmelen som skal finne sted.

Nordlys over Trysil

5. Trivelig i Trysil sentrum

Trysil sentrum er en perle, med koselige spisesteder, avslappende shopping og hyggelige aktiviteter som skøytebane. Galleri Vågål er et stort og moderne galleri med både kjente og ukjente kunstnere. Her kan du også kjøpe interiør som vaser, kopper, skåler og skulpturer. Eller hva med mosekunst på veggen? Og visste du at Trysil har et eget mikrobryggeri? Vi anbefaler å prøve vårt lokale øl på restauranten Kveik eller Bar Trysil.

Trysil sentrum

6. Ski på kveldskjøring

I Trysil er det kveldskjøring to dager i uka, mandag og fredag frem til 9. april. De mest ivrige kan kjøre på ski fra 09.00 til 20.00 disse dagene. På Turistsenteret er det heisene T7 Sindretrekket, T4 Fryvil og T6 Eventyr som går. SkiStar Snow Park Trysil er åpen for kveldskjøring. På Høyfjellssenteret er det F10 Smotten, F7 Stormyra, F13 Myrsnipa, F6 Hytteheisen som går på kveldskjøringen. 

Kveldskjøring

7. Langrenn

Frister det med 150 kilometer med trikkeskinner? Langrennsløypene i Trysilfjellet kan settes sammen til korte og lange rundturer. Mulighetene er mange. Skihytta og Fageråsen er flotte utgangspunkt for en vellykket skitur. Det finnes også mange fine løyper og turer for langrenn andre steder i Trysil. På langrennskartet vårt finner du alle løypene, avstander, anbefalte startpunkter og hvor ofte de prepareres. Og på skisporet.no kan du se når langrennsløypene siste er preparert. God tur!

Langrenn i Trysil

8. Skiskole

Benytt juleferien til å lære deg noe nytt eller finslipe teknikken! Eller kanskje det kan være et nyttårsforsett; å gå på skiskole. Barna har også utbytte av noen timer på skiskole. Det er både gøy og lærerikt for dem.

>> Se alt man kan gjøre i Trysil i vinter

Flere nyheter

  • 25.03.2021

    Siste nytt fra SkiStar

    Vi er straks inne i påskeuka, normalt en av de største ukene i sesongen. Det er kommet nye nasjonale anbefalinger og lokal forskrift som vil prege noe av påskefeiringen. 
  • 24.03.2021

    Det du trenger å vite om påsken i Trysil

    Årets påske blir spesiell – også i år. Heldigvis er skianlegget, nesten alle aktiviteter, butikker og spisesteder åpne. Vi skal tilrettelegge for en fin påskeferie for alle gjester, hyttetryslinger og tryslinger som er i Trysil. Her finner du...
  • 24.03.2021

    Høyt servicenivå med sykkelpass

    Sju år er gått siden spaden ble satt i jorda i Trysil Bike Arena. Hvert år siden starten har dyktige stibyggere sørget for at stisykling troner på aktivitetstoppen i Trysil, med hele 40.000 byggetimer bak seg. For å videreutvikle gjesteservicen...
  • 12.03.2021

    8 tips til aktiviteter i påskeferien

    Med blå himmel, sol og snø tilbyr Trysil påskeaktiviteter for hele familien. Her er åtte av mange fine aktiviteter du finner i Trysil i påsken!
  • 02.03.2021

    På ski for første gang

    I desember gikk vi ut med en etterlysning: Er du født uten ski på beina og vil til Trysil på en drømmeferie og lære deg å stå på ski. Over 2.700 personer søkte, og nå har vinneren vært i Trysil. Se hvordan det gikk da Siri Glad Hauge fra Porsgrunn...
  • 02.03.2021

    Langrennstur med hele familien

    I Trysil har vi et bredt utvalg av langrennsløyper. Her er våre beste tips til familievennlige langrennsturer! Husk å pakk med dere kvikklunsjen og kakaoen i sekken. God tur! 
  • 17.02.2021

    Ferieperler med Gaute Grøtta Grav

    Gaute Grøtta Grav har testet ut ulike aktiviteter som finnes i Trysil og filmet det til serien sin Ferieperler. 
  • 10.02.2021

    Gavetips til morsdag og valentines

    I år er søndag 14. februar en spesiell dag. Den markerer morsdag, valentines og fastelaven på en og samme dag. Vi har i den anledning samlet våre beste gavetips!
  • 18.01.2021

    Hele 2.753 søkte på «nordmannen født uten ski på beina» - nå er valget tatt

    Vinneren av «Jakten på nordmenn født uten ski på beina» er kåret. Se hvem som aldri har stått på ski og dermed vant drømmeferie til Trysil.  
  • 07.01.2021

    Petit Interiør

    Celina Lindeborg har vært glad i farger og det estetiske hele livet. I april 2019 så hjertebarnet Petit Interiør dagens lys i Trysil.   Som utdannet skredder og gardsjente med en forkjærlighet for treverk, gir Celina nytt liv til både hus, hytter ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >