Morgengym - Soloppgang på Bygderkanken

29.06.2020

Andpusten, svett og ganske fornøyd. Å stå på toppen av Bygderkanken i soloppgang er en bra start på dagen. Fin trim er det også!

Tekst og foto: Ola Matsson

Bygderkanken ligger på Trysilfjellet, rett opp for stolheisen Fjellekspressen. Det er en av toppturene på toppturkartet, som er fin både på sykkel og til fots. Enklest er det å gå opp, men det er morsommere å sykle, i alle fall om du spør ivrige terrengsyklister.

– Opp hit går det flere stier, vi syklet via Skihytta. Å sykle hele veien opp er ikke enkelt, det er det ikke mange som klarer. Men det går fint å trille sykkelen i de bratteste partiene, sier Tim Hassel, som er på morgentur med Jonas Sjögren. Begge er ivrige stisyklister, begge er bosatt i Trysil.

Se også: Den ultimate guiden til stisykling i Trysil

Opp til Bygderkanken

OPPTUR: Snart på toppen. Tim Hassel (t.v.) og Jonas Sjögren.

– Sjøl om du må stå opp tidlig og turen opp er litt slitsom er det ikke mye som slår en vakker soloppgang fra toppen av et fjell, mener Sjögren.

Verdt slitet

Dagen vi står der og venter på sola blåser det ganske kraftig. Vi søker ly ved varden og finner fram vindjakka. Men litt vind tåler vi. Sjelden det er vindstille på fjellet, og det er viktig å ha med litt ekstra tøy i sekken. Det og en termos med kaffe.

Soloppgang på Bygderkanken

ZEN-ØYEBLIKK: Tim Hassel (t.v.) og Jonas Sjögren nyter soloppgangen fra Bygderkanken.

– Nå kommer sola, og du kjenner den varmer med en gang. Soloppgangen er aldri lik fra gang til gang, og du blir aldri lei, sier Hassel og setter på seg solbrillene.

Sola kommer opp fra bak Bygderberget og lyser opp landskapet. Under oss ligger et slør av lett morgentåke, som ganske fort sprekker opp når sola får tak.

– Vakkert, dette er verdt å slite litt for, sier Sjögren.

Pur moro

Gutta har ikke tid til å nyte sola hele dagen, begge skal på jobb og det er tid for å planlegge nedturen.

Stisykling fra Bygderkanken

NEDTUR: Stien ned igjen fra Bygderkanken mot Skihytta er ikke for nybegynnere. Tim Hassel klarer brasene.

– Vi tar stien som krysser Snøgropa og videre ned mot Skihytta, sier Hassel.
Turen går ikke helt ned til Skihytta, de svinger venstre nederst i bakken og vil avslutte med Magic Moose.

Magic Moose er den maskinbygde flytstien som går langs Fjellekspressen. Sju kilometer med pur moro, som passerer Knettsetra og ender på Turistsenteret.

Et par-tre timer tok turen. Sånn cirka. Men hvor lang tid det tar er ikke så viktig. Bare du rekker jobben. Uansett, morgengym blir ikke bedre enn dette. Bare spør Jonas og Tim.

Ukjent i Trysil, lei en sykkelguide som kan vise deg de beste sykkelstiene i Trysil. 

Flere nyheter

  • 25.03.2021

    Siste nytt fra SkiStar

    Vi er straks inne i påskeuka, normalt en av de største ukene i sesongen. Det er kommet nye nasjonale anbefalinger og lokal forskrift som vil prege noe av påskefeiringen. 
  • 24.03.2021

    Det du trenger å vite om påsken i Trysil

    Årets påske blir spesiell – også i år. Heldigvis er skianlegget, nesten alle aktiviteter, butikker og spisesteder åpne. Vi skal tilrettelegge for en fin påskeferie for alle gjester, hyttetryslinger og tryslinger som er i Trysil. Her finner du...
  • 24.03.2021

    Høyt servicenivå med sykkelpass

    Sju år er gått siden spaden ble satt i jorda i Trysil Bike Arena. Hvert år siden starten har dyktige stibyggere sørget for at stisykling troner på aktivitetstoppen i Trysil, med hele 40.000 byggetimer bak seg. For å videreutvikle gjesteservicen...
  • 12.03.2021

    8 tips til aktiviteter i påskeferien

    Med blå himmel, sol og snø tilbyr Trysil påskeaktiviteter for hele familien. Her er åtte av mange fine aktiviteter du finner i Trysil i påsken!
  • 02.03.2021

    På ski for første gang

    I desember gikk vi ut med en etterlysning: Er du født uten ski på beina og vil til Trysil på en drømmeferie og lære deg å stå på ski. Over 2.700 personer søkte, og nå har vinneren vært i Trysil. Se hvordan det gikk da Siri Glad Hauge fra Porsgrunn...
  • 02.03.2021

    Langrennstur med hele familien

    I Trysil har vi et bredt utvalg av langrennsløyper. Her er våre beste tips til familievennlige langrennsturer! Husk å pakk med dere kvikklunsjen og kakaoen i sekken. God tur! 
  • 17.02.2021

    Ferieperler med Gaute Grøtta Grav

    Gaute Grøtta Grav har testet ut ulike aktiviteter som finnes i Trysil og filmet det til serien sin Ferieperler. 
  • 10.02.2021

    Gavetips til morsdag og valentines

    I år er søndag 14. februar en spesiell dag. Den markerer morsdag, valentines og fastelaven på en og samme dag. Vi har i den anledning samlet våre beste gavetips!
  • 18.01.2021

    Hele 2.753 søkte på «nordmannen født uten ski på beina» - nå er valget tatt

    Vinneren av «Jakten på nordmenn født uten ski på beina» er kåret. Se hvem som aldri har stått på ski og dermed vant drømmeferie til Trysil.  
  • 07.01.2021

    Petit Interiør

    Celina Lindeborg har vært glad i farger og det estetiske hele livet. I april 2019 så hjertebarnet Petit Interiør dagens lys i Trysil.   Som utdannet skredder og gardsjente med en forkjærlighet for treverk, gir Celina nytt liv til både hus, hytter ...
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 >